kolhuset kollage

2016 firar Kolhusteatern 20 år!

Under åren har föreningen Kolhusteatern försett sörmlands-publiken med musikal och teater av alla dess slag. Det har producerats allt från klassiska Brecht-pjäser till nyskriven musikal och alltid till publikens stora förtjusning! År efter år strömmar publiken till den lilla bruks-orten strax utanför Flen för att se vilken slags underhållning de kommer att bli bjudna på just det året.

Detta jubileum firades med succéföreställningen AIDA – en musikal med fantastisk musik av mästaren Elton John som vi spelade inför fulla hus i princip varje kväll. Ensemblen i AIDA var större än den varit många år innan i Kolhusteatern och jubileumsåret till ära valde vi även att låta det majestätiska Kolhuset ha vara en framstående del av scenografin. Med sina 4000 kvadratmeter i golvyta och 18 meter i takhöjd är en av de mest unika scener som finns i Sverige och möjliggör gestaltning av fantastiska miljöer. Bara den upplevelsen är värt besöket.

20 fantastiska år av pjäser, musikaler och konserter har gått och förhoppningsvis får vi bjuda på 20 till. Missa inte chansen att själv uppleva Kolhusteatern med dina egna ögon genom att besöka årets föreställning!