OM REVISORN:

Att få uppdraget att bearbeta Gogols pjäs till en modern version med musik var en rolig utmaning. Trots att pjäsen skrevs för bra länge sedan såg vi flera beröringspunkter med dagens samhälle. Vi såg möjligheten till en galen komedi. Vi har försökt att skapa en tidlös berättelse över människans förmåga att sko sig själv och bevaka sina positioner. Musiken i vår föreställning bär inte så mycket berättelsen framåt , som annars är vanligt i en musikal eller musikteater. Vår tanke är att musiken ska vara (kortare) hållplatser där publiken kan stanna upp och reflektera eller bara stanna kvar i en känsla. Sedan fortsätter berättelsen. Musikvalet är till stor del rock och blues, vilket också skapar en kontrast till berättelsen, och är med och skapar osäkerhet om vilken tidsepok vi befinner oss i. Det tidlösa i människans drivkrafter förstärks.

Musikal som upplevs live är nåt fantastiskt att få vara med om. Här kombineras konstformer som poesi, dramatik, musik, dans, bild och samverkar till att berätta en gemensam berättelse. Oslagbart som konstform.

Årets ensemble och orkester är en kombination av rutin och ungdomlig glädje. En fantastisk ensemble där vi nu också har haft möjlighet att utforma rollerna utifrån och tillsammans med de som spelar dom.

Vi hoppas att föreställningen blir en skrattspegel med många igenkänningsfaktorer i persongalleriet. Mänsklighet och värme mitt i all girighet. Publiken kommer att kunna känna igen både egna och andras tillkortakomanden. Jante-lagen får här sin motsats. ”Inte ska väl jag” blir här istället ”Självklart ska jag”. En rolig kontrast. Detta i en kaotisk mix tillsammans med svängig musik och en proffsig amatörensemble bäddar för en galen föreställning med många skratt.

Om publiken efter föreställningen lämnar Kolhuset lite gladare än de kom och med en känsla av att livet är lite lättare att leva har vi nåt vårt mål.

Erik Lindman & Carine Holegård – Regissör/Producent

Rep Revisorn
Är det något läskigt på gång?
Revisorn
Koncentration på hög nivå
rep2
Skall hon smeka eller strypa?

 

Är han glad? Är han nervös?
Är han glad? Är han nervös?
Regissören instruerar
Regissören instruerar
Revisorn
Revisorn,kommer han snart?