KÖP BILJETTER HÄR!

Efter succérna AIDA, FAMILJEN ADDAMS och RÅTTFÅNGAREN kan vi stolt presentera 2019 års musikal på Kolhusteatern – OLIVER!. Som 24:e föreställning sedan starten 1995 utlovar vi en resa bakåt i tiden som fångar alla åldrar.

– Berättelsen om Oliver Twist är tidlös. Den är lika aktuell idag som den var i 1800-talets England. Miljöerna passar perfekt in i kolhusets karaktär och musikalen passar lika bra med Kolhusteaterns fina tradition att göra musikaler som berättar något viktigt, säger Tomas Bergh, regissör.

OLIVER! är baserad på Charles Dickens folkkära klassiker “Oliver Twist” med text och musik av Lionel Bart. Den hade urpremiär 1960 och nådde stor framgång på både West End och Broadway. En filmversion av musikalen gjordes 1968 som vann hela 6 Oscar, inklusive Bästa film. I Sverige spelades OLIVER! första gången på Oscarsteatern 1961 med Jarl Kulle i rollen som Fagin. Historien om Oliver Twist är en tidlös klassiker som trollbundit människor i nästan 200 år och nu är det äntligen dags för Oliver, Dodger, Bill Sykes, Nancy och Fagin och hans gäng att inta Kolhuset. OLIVER! kommer ha premiär 19 juli 2019 på Kolhusteatern.

OLIVER! I KORTHET:
Vi får följa föräldralösa Oliver Twist när han försöker navigera sig genom Londons undre värld, full av stölder och våld, i jakten på ett hem, en familj och – viktigast av allt – kärlek. Oliver stöter på Artful Dodger som tar sig an honom och lurar in honom i ett gäng ficktjuvar under ledning av den sluge, karismatiske Fagin. På sitt första uppdrag blir Oliver falskt anklagad för en stöld han inte begått men räddas av en snäll och rik gentleman, Mr Brownlow. Detta till Fagins och hans våldsamme sidekick, Bill Sykes, förskräckelse som förmodar att Oliver nu kommer avslöja allt han vet om deras kriminella nätverk. I mitten av detta finns den godhjärtade Nancy som slits mellan sin kärlek och lojalitet till Bill och en desperat vilja att rädda Oliver från det liv hon själv inte kan ta sig ur.

*** Våldsamma scener förekommer. Barn under 11 år rekommenderas ha förälders sällskap. ***

REGI – Tomas Bergh
KOREOGRAFI – Agneta Ottosson
SÅNGANSVARIG – Josephine Thunell
KAPELLMÄSTARE – Dan Jisei

OLIVER TWIST – Charlie Sköld/Loke Åström
FAGIN – Henrik Backman
DODGER – Paulina Lind
NANCY – Josephine Thunell (U.S. Agneta Ottosson)
BILL SYKES – Gustav Karlsson
MR BUMBLE – Örjan Boberg
MRS CORNEY – Emma-Karin Maurin
MRS BROWNLOW – Catharina Nord
MR SOWERBERRY – Per ”Peå” Ådin
MRS SOWERBERRY – Jannica Lund
CHARLOTTE – Emma Vallström
NOAH CLAYPOLE – Truls Lundin
BET – Hedda Svartling
CHARLEY BATES- Hillevi Karlsson
MR GRIMWIG – Fredrik Gillberg
MRS BEDWIN – Agneta Ottosson (U.S. Moa Andersson)
GAMLA SALLY – Agneta Welander

FAGINS GÄNG
NIPPER – Villemo Deticek
DIPPER – Neoline Östling
NELL – Hanna Maurin Nordling
KING – Sara Maurin Nordling
HANDWALKER – Silje Deticek
PERCY – Valdemar Fredberg
SPIDER – Cindra Lindström

ENSEMBLE
Eira Blauberg
Oliver Elvkvist
Moa Andersson
Elin Huhta

Rollen som OLIVER spelas av Charlie Sköld 21 juli, 25 juli, 27 juli, 31 juli, 2 augusti, 4 augusti, 8 augusti, 10 augusti

Rollen som OLIVER spelas av Loke Åström 19 juli, 24 juli, 26 juli, 28 juli, 1 augusti, 3 augusti, 7 augusti, 9 augusti

Rollen som NANCY spelas av Josephine Thunell 19-31 juli samt 3, 4, 10 augusti

Rollen som NANCY spelas av Agneta Ottosson 1, 2, 7, 8, 9 augusti