AFFISCH_52016 års föreställning blev en fullkomlig succé med fullt hus i princip varje kväll!

Musikalen var AIDA med musik av Elton John och text av Tim Rice. För en del kanske namnet känns bekant då musikalen är baserad på en opera med samma namn från 1871 skriven av Verdi. Historien som berättas är i princip densamma, men musikalens manus och musik skrevs till Broadway-premiären 1999.

AIDA handlar om den nubiska prinsessan vid namn Aida som blir tillfångatagen som slav av den egyptiska kaptenen Radames. Trots att Radames är förlovad med Faraos dotter Amneris blir han förälskad i Aida och Aida i honom. Men prinsessan slits mellan den förbjudna kärleken till kaptenen och plikten att rädda sitt förslavade folk som nästan tappat allt hopp.

Elton John är en av världens mest älskade artister och låtskrivare och det finns nog inte någon som inte kan nynna någon av hans låtar. Till denna fantastiska historia har han bidragit med fantastisk musik som berör och engagerar och som bär historien framåt i varje scen. Även Tim Rice är en otroligt älskad textförfattare med musikaler som ”Chess”, ”Jesus Christ Superstar” och ”Evita” i ryggsäcken. Han har även skrivit texterna till många Disneyfilmer, däribland ”Lejonkungen” då även Elton John stod för musiken.

MEDVERKANDE
AIDA – Felicia Olsson, RADAMES – Ragnar Hägg, AMNERIS – Josephine Thunell, ZOSER – Anders Axelsson, MEREB – Charleen Kami, NEHEBKA – Carin Juborg, FARAO – Ludwig Spångberg, AMONASRO – Tomas Bergh, ENSEMBLE – Hanna Nilsson, Mari Backlund, Hedda Swartling, Sandra Bjarnetoft, Johanna Carlsson, Robert Karlsson, Astrid Bengtsson, Juli Axelsson, Tea Fredriksson

Regi: Jesper Bengtsson, Koreografi: Carin Juborg, Sånginstudering: Josephine Thunell, Kapellmästare: Dan Göransson, Kostym: Hannah Frejd, Smink: Olivia Koba, Producent: Ingela Karlsson

VILL DU SE BEHIND THE SCENES-VIDEOKLIPP FRÅN AIDA? KLICKA HÄR!


Nyfiken på 2016 års föreställning? Klicka på länkarna nedan.

“Omöjlig kärlek i musikalen Aida på Kolhusteatern” – P4 Sörmland
“Jubilerande teater sätter upp AIDA” – Eskilstuna-Kuriren