1 dag kvar

Efter nästan fem månaders förberedelser är det så äntligen dags för premiär i morgon kväll.

Nu är alla bitar på plats, alla scener repeterade, alla texter inlärda, alla kostymer sydda, alla ansikten sminkade och

alla instrument stämda. I kväll hade vi en sista repetition och en hel del publik kom för att vara med om vårt gen.rep. Nu vet vi att vi har en härlig och fartfylld föreställning som håller hög nivå. Skynda er nu att beställa biljetter så ni inte missar detta!

Sista kortet jag bjuder på blir vår fantastiska orkester, som gett sig själva namnet The Kingz.

Kom och se och hör dem live!

4 dagar kvar

I dag kom Victoria och Sarah för att hjälpa oss med smink och hår. Under två timmar visade dom halva gänget hur det ska gå till. Dom är med oss fram till premiär och hjälper till och visar hur man gör. Sedan är det meningen att vi ska klara oss själva. Alla har fått ett sminkschema där alla moment och färger är utritade, och nu handlar det om att bli säker på handen och få eyelinern rak och fin. Håret ska sättas upp i svansar och knutar och det är inte det lättaste att göra på sig själv alla gånger.

Men övning ger färdighet.

Medan det var full fart i sminket kom en ny viktig del av föreställningen till Kolhuset…ljudet. Under veckan som gått har vi repeterat utan myggor, vilket gjort att varken vi eller orkestern hört tal och sång. Men från idag har vi alltså kunnat repa med alla myggade. Det är en enorm skillnad. Teknikerna Martin och Elisabet har jobbat under hela dagen med att ställa in volymer, få tal och sång i nivå med musiken och programmera när alla 20 olika myggor ska vara av och på. Allt för att det ska bli ett perfekt ljud.

5 dagar kvar

Som ni säkert förstått är det mycket att göra så här dagarna innan premiär. Men allt sker inte på scenen. Mycket av det som bara måste fungera är vardagssaker som diska, städa, tömma sopor, handla toapapper etc. I dag hade vi tur att få hjälp med städningen av de utrymmen vi använder i personalhuset. Tusen tack till er två!

Mia kämpar vidare med kostymerna som är kvar att fixa. Det är en stor ensemble och en heldel klädbyten. Det gäller för alla att hålla ordning på sina kostymer och skor. Men vart efter vi kör igenom föreställningen kommer rutiner även för kostym och klädbyten.

Sist kan jag berätta att vår premiär är slutsåld! Det känns jätte roligt och hela ensemblen är så taggad att få möta sin publik. Så se till att boka biljetter nu!

6 dagar kvar

Det har varit en lång vecka, men det har också hänt mycket. Vi har hunnit göra några genomdrag av föreställningen. Nu handlar det mycket om tajming mellan spel och musik, in- och utgångar. Varje dag faller saker på plats.

All scenografi är så gott som på plats. Allt stort byggande är ju så klart på plats. Nu återstår detaljer som en bit rutigt tyg här, måla lite till där. Vår rekvisitör, Rebecka, har nog några saker kvar att fixa, liksom vår kostymör som jobbar för högvarv in i det sista. Det kommer bli fint när allt är på plats.

I dag, lördag, har ensemblen fått en välbehövlig ledig dag. I morgon bitti kör vi igång igen för en ny 12-timmars dag. Det är konstigt, men dagarna känns inte långa. Ensemblen är så taggade inför premiären. Alla peppar och hjälper varandra och humöret är, trots långa dagar och hesa halsar, på topp.

7 dagar kvar

Recept på dryck för trötta och hesa halsar

1 liter vatten

1 stor knöl ingefära

1 citron

1 dl honung

2dl outspädd juice (valfri smak)

Skala och skiva ingefäran

Pressa citronen

Häll ner alla ingredienser i en kastrull och koka.

Sila

Klart att dricka.

10 dagar kvar

Så kom dom då äntligen. Sex killar med instrument fanns på plats i dag när vi kom. Nu kan vi skrota den cd-skiva vi mestadels jobbat med och få till vår version av musik och sång. I år kommer orkestern att sitt upphöjda mitt på scenen så att publiken kan se dem. Välkomna grabbar!

12 dagar kvar

Söndag och ännu en dag i Kolhuset. Vi var på plats klockan 10.00 och började dagen med uppvärmning och dans. Det är fortfarande så med koreografierna att det ändras, läggs till och tas bort steg och rörelser. Mycket att memorera….

Förra året provade Kolhusteatern att bjuda in allmänheten till en öppen repetition. Eftersom intresset då var stort gjorde vi likadant i år. Det visade sig att intresset i år var ännu större. En stund innan repetitionen började var ena sidoläktaren fylld av intresserade människor, som hälsades välkomna med en applåd från ensemblen. Några var besvikna över att de inte skulle få höra någon musik. De fick nöja sig med lite spontan sång från ensemblen. Från den 27 juli kan man komma och ryckas med av musiken, som alla kommer att känna igen. Nu längtar vi efter att få spela för fulla läktare.

 

13 dagar kvar

I dag har det repeterats scener. Meningen var att vi skulle hinna igenom första akt, men riktigt så långt kom vi inte. Det är många detaljer som ska sättas, ändras och läggas till för att vår berättelse ska bli tydlig och levande. Scener tas om och om igen.

Det har också varit mycket dans. Alla danser i första akten har dansats, även dom om och om igen. Det är något helt annat nu när vi lämnat rep.lokalen och kommit på plats i Kolhuset. Nya positioner och steg tas bort och läggs till. Vår koreograf Ingela driver ensemblen. Inte ett steg lämnas åt slumpen. ”Ni måste gå snabbare med händerna än med armarna” – ensemblen gör så gott de kan.

Det har varit full aktivitet från 10.00 till 22.00. Sedan var vi helt trötta i både huvuden och fötter. Men i morgonbitti är vi på plats igen.

 

 

 

 

14 dagar kvar

Så var det äntligen dags för uppstart för ensemblen. 10.00 i morse var alla på plats för att dra igång. En två veckor lång period av intensiva repetitioner. Om två veckor är det premiär! Vi började med att samlas i Kolhuset där alla fick se den fina, färgglada scenografin. Imponerande var nog ordet från de flesta.  Där efter fortsatte vi med uppvärmning av kropp och röst, för att sedan gå direkt på genomdrag av sånger och koreografier. Här var inte ordet imponerande utan ringrostigt. Men efter några genomdrag och uppfriskning av stämmor och steg höjdes nivån.

Efter lunch var vi tillbaka i Kolhuset för att för första gången prova några danser på plats. Det är först nu vi kan se vem som ska stå var och bredvid vem. Vi provar, provar igen och hittar så småningom alla positioner.

Dagen avslutades med lek. ”Burken” i Kolhuset och en tipspromenad ledde fram till dagens sista aktivitet – korvgrillning!