I höstas fick Kolhusteatern den stora äran att ta emot Sörmlands Sparbanks Kulturpris 2019. Vilket otroligt fint kvitto på att vår verksamhet påverkar och är betydelsefull för det sörmländska kulturlivet!

Nomineringen löd:
”Under mer än två decennier har amatörteaterföreningen, inrymd i det gamla järnbruets kolhus, engagerat ett stort antal barn och ungdomar från trakten. Musikaler och musikteaterföreställningar drar fulla hus. Barn och ungdomar får under intensiva sommarlovsveckor uppleva gemenskap, meningsfull sysselsättning och möjlighet att utvecklas konstnärligt och vid sidan av scen. Kolhusteatern förenar människor över generationsgränserna och är en stor del i brukets och ortens nya identitet. En kulturgärning som heter duga.”

Vi vill rikta stort tack till alla som jobbat på, bakom och bredvid scenen under åren och tack till Sörmlands Sparbank och de som nominerat oss. Vi kommer med detta i ryggen glatt och med ännu större glöd fortsätta arbeta för att vara en plattform där unga talanger kan utvecklas samtidigt som vi producerar högklassig musikal och teater på en av Sveriges mest unika scener.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial