KOLHUSTEATERN PRESENTERAR SOMMARENS MUSIKAL 2023 – RENT av JONATHAN LARSON

RENT utspelar sig i East Village, New York City och handlar om att bli kär, hitta sin röst och att leva för idag. Den vann både Tony Award för Bästa Musikal och Pulitzer-priset för Bästa Drama och har blivit ett popkulturellt fenomen med låtar som rockar och en fängslande historia som resonerar med alla åldrar.

Baserad löst på Puccinis ”La Boheme”, följer Jonathan Larsons RENT en grupp fattiga unga artister och musiker som kämpar för att överleva och skapa i New Yorks Lower East Side i skuggan av 80- och 90-talets HIV/AIDS-kris.  De fysiska och känslomässiga komplikationerna som kommer av sjukdomen genomsyrar Roger, Mimi, Tom och Angels liv. Maureen tar itu med sin kroniska otrohet genom performancekonst; hennes partner, Joanne, undrar om deras förhållande är värt besväret. Benny har sålt ut sina bohemiska ideal i utbyte mot en rejäl inkomst och är på på kans med sina tidigare vänner. Mark och Maya, en blivande filmskaparduo, känner sig som outsiders till livet i allmänhet. Hur dessa unga bohemer förhandlar fram sina drömmar, relationer och konflikter är den röda tråden i denna banbrytande föreställning – reslutatet är sprudlande, fängslande och älskvärd musikal.

RENT spelas 21 juli – 12 augusti 2023 på KOLHUSTEATERN.

Köp biljetter

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial