2016 års föreställning var musikalen AIDA med musik av Elton John och text av Tim Rice. Musikalen är baserad på en opera med samma namn från 1871 skriven av Verdi. Historien som berättas är i princip densamma, men musikalens manus och musik skrevs till Broadway-premiären 1999.

AIDA handlar om den nubiska prinsessan vid namn Aida som blir tillfångatagen som slav av den egyptiska kaptenen Radames. Trots att Radames är förlovad med Faraos dotter Amneris blir han förälskad i Aida och Aida i honom. Men prinsessan slits mellan den förbjudna kärleken till kaptenen och plikten att rädda sitt förslavade folk som nästan tappat allt hopp.

Elton John är en av världens mest älskade artister och låtskrivare och det finns nog inte någon som inte kan nynna någon av hans låtar, Till denna fantastiska historia har han bidragit med fantastisk musik som berör och engagerar och som bär historien framåt i varje scen. Även Tim Rice är en otroligt älskad textförfattare med musikaler som ”Chess”, ”Jesus Christ Superstar” och ”Evita” i ryggsäcken. Han har även skrivit texterna till många Disneyfilmer, däribland ”Lejonkungen” då även Elton John stod för musiken.

MEDVERKANDE
AIDA – Felicia Olsson
RADAMES – Ragnar Hägg
AMNERIS – Josephine Thunell
ZOSER – Anders Axelsson
MEREB – Charleen Kami
NEHEBKA – Carin Juborg
FARAO – Ludwig Spångberg
AMONASRO – Tomas Bergh
ENSEMBLE – Hanna Nilsson, Mari Backlund, Hedda Swartling, Sandra Bjarnetoft, Johanna Carlsson, Robert Karlsson, Astrid Bengtsson, Juli Axelsson, Tea Fredriksson

REGI – Jesper Bengtsson
KOREOGRAFI – Carin Juborg
SÅNGINSTUDERING – Josephine Thunell
KAPELLMÄSTARE – Dan Göransson
PRODUCENT – Ingela Karlsson
KOSTYM – Hannah Frejd

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial